KVKK

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Aydınlatma Metni

Kişisel verileriniz veri sorumlusu sıfatıyla tasarımsensin-mehmet gül olarak,  siz müşterilerimizin, üyelerimizin, web sitesi ve mobil uygulama ziyaretçilerimizin www.fotopix.net web sitemizi ve mobil uygulamamızı (“Web Sitesi ve Mobil Uygulama”) ziyaret ederek yapacağınız alışverişleriniz sırasında veya üyelik işlemleriniz sırasında talep edilen kişisel verilerinizin gizliliğinin korunması ve bilgi güvenliğinin sağlanması ve korunmasına son derece önem vermekteyiz.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVK Kanunu”) çerçevesinde Fotopix.net sitemiz ile ilişkili tüm gerçek kişilere ait her türlü kişisel verinin hukuka uygun olarak işlenmesi ve muhafazasını sağlamak için gerekli teknik ve idari tedbirleri almaktayız. Bu kapsamda, fotopix.net web sitesimizde paylaşmış olduğunuz kişisel verileriniz aşağıda belirtilen haller çerçevesinde KVK Kanunu ve diğer ilgili mevzuatlara uygun olarak işlenmektedir.

KVK Kanunu’nun kapsamında kişisel verileri işlenen gerçek kişiler, işbu aydınlatma metnini inceleyerek, fotopix.net tarafından veri sorumlusu sıfatıyla toplanılan kişisel verilerin neler olduğu, işlenme amaçları, aktarılabileceği kişiler, toplanma yöntemi ve hukuki sebebi ile söz konusu kişisel verilere ilişkin haklarınız hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Fotopix.Net Tarafından Kişisel Verilerin İşlenmesi

KVK Kanunu uyarınca, kişisel verilerin tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hâle getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlem “kişisel verilerin işlenmesi” olarak kabul edilmektedir.

Fotopix.net Tarafından İşlenen Kişisel Verileriniz

Fotopix.net tarafından işlenen kişisel verileriniz aşağıdaki gibidir.

Ad Soyad

Telefon Numarası

E-Mail Adresi

Kargo Fatura Adresi

Siparişiniz Esnasında Yüklediğiniz Fotoğraflar (Sunucularımızda En Fazla 30 Gün Saklanmakta Olup, 30 Günden Eski Olan Fotoğraflarınız Silinmektedir. Ayrıca  Siparişinizi Teslim Aldıktan Sonra Talebiniz Halinde Derhal Silinmektedir.

Fotopix.Net Tarafından İşlenen Kişisel Verilerinizin Toplanma Yöntemi

Kişisel verileriniz; Web Sitesi ve Mobil uygulamamız kanalıyla veya e-posta, SMS veya diğer yollarla tarafımıza ilettiğiniz bilgiler, internet sitemizi ziyaret ettiğiniz sırada bilgisayarlarımızın sizi otomatik olarak tanımasına yarayan ve “cookies” olarak adlandırılan (sabit sürücünüze yerleşen küçük dosyalar) teknik iletişim dosyaları gibi çeşitli kanallar aracılığıyla, sosyal medya hesaplarımız, dijital platformlarımız, uygulamalarımız, yazılımlarımız, mobil iletişim kanallarımız, sözlü, yazılı veya elektronik ortamda olmak kaydıyla çeşitli yöntemlerle depolanmaktadır.


Kişisel Verilerinizin İşlenme Amacı

Kişisel verileriniz, KVK Kanunu tarafından öngörülen temel ilkelere uygun olarak ve Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dahilinde, fotopix.net tarafından aşağıda yer alan amaçlar doğrultusunda işlenebilecektir

Şirket iç operasyonlarının, iş faaliyetlerinin yürütülmesi ve Şirket operasyonlarının güvenliğinin temin edilmesi, iş faaliyetlerinin etkinlik, verimlilik, yerindelik analizlerinin gerçekleştirilmesi
için gerekli faaliyetlerinin yürütülmesi,
Fotopix.net Web Sitesi ve Mobil Uygulamasını daha kolay kullanılır hale getirmek,
İş sürekliliğinin sağlanması ve kurumsal yönetim ve sürdürülebilirlik faaliyetlerinin planlanması ve icrası,
Kurumsal iletişim faaliyetlerinin planlanması ve icrası,
Hukuksal, teknik ve idari sonucu olan faaliyetlerin yürütülmesi ve yetkili kuruluşlara mevzuattan kaynaklı bilgi verilmesi, hukuksal taleplere ilişkin faaliyetler ile hukuki işlerin yürütülmesi,
Verilerin doğru ve güncel tutulması, Veri sahibinin şikâyeti, soru, talep ve önerilerinin toplanması, değerlendirilmesi ve karşılanması,
Müşteri ilişkileri yönetimi süreçlerinin planlanması ve icrası, Müşteri memnuniyeti aktivitelerinin planlanması ve/veya icrası,
Müşteri ve üyelerle akdedilen sözleşmelerin gereğinin yerine getirilmesi,
Üyelerimizi tanımak ve iletişimimizi geliştirmek,
Satış ve pazarlama faaliyetleri için yapılacak trafik ölçümleme, istatistiki ve analitik analizler, profilleme/segmentasyon çalışmaları,
Hedefleme (=targeting) ve yeniden hedefleme (=re-targeting) yoluyla size özel ürün ve hizmetlere yönelik fırsatların sunulması,
Müşteriye daha iyi ve güvenilir hizmet verilebilmesi, daha uygun hizmetler ve ürünler geliştirilebilmesi ve bunların kesintisiz olarak sürdürülebilmesi,
Fotopix.net tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin müşterilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek önerilmesi,
Çeşitli raporların, araştırmaların ve/veya sunumların hazırlanması ve sunulması;
Sosyal medya hesaplarının ve Web Sitesi ve Mobil Uygulamanın yönetilmesi,
Sizlere daha iyi hizmet verebilme, çeşitli avantajlar sağlayıp sunma, satış, pazarlama, bilgilendirme, promosyonlar hakkında bilgi verebilme, kampanya ve koşulları hakkında bilgi sağlama, anket, müşteri memnuniyet araştırmalarını yapabilme, satın alma işlemlerinizi sağlama hızlandırma, siparişlerinizi alma ve teslim edebilme.

Kişisel Verilerinizin Aktarımı

Kişisel verileriniz, Fotopix.net web sitemizin faaliyetlerini yürütmek amacıyla farklı kanallarla; mevzuata ve firmamız politikalarına uyumun sağlanması hukuki sebeplerine dayanılarak toplanmaktadır. Toplanan kişisel verileriniz, KVK Kanunu tarafından öngörülen temel ilkelere uygun olarak ve Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dahilinde, fotopix.net tarafından yukarıda yer alan amaçlar doğrultusunda  iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize, fotopix.net iştiraklerine, alt kuruluşlarına, işletmelerine, fotopix.net in her türlü temsilcisi, hizmet sağlayıcısı ve/veya alt yüklenicisi ve bağlı şirketlerine, kargo şirketlerine, banka ve ödeme kuruluşlarına, GSM Operatörlerine, sosyal medya paylaşım sitelerine ve fotopix.net’in hak ve/veya görevlerini devretmeyi teklif ettiği her türlü kişiye, kanunen yetkili kamu kurum ve kuruluşları ve kanunen yetkili özel kurumlara aktarılabilmektedir.

İzin

fotopix.net, alınacak açık rızanın en önemli gizlilik ilkelerinden biri olduğuna inanmaktadır. Bu sebeple fotopix.net sitemizde üyelik asla zorunlu değildir. Fotopix.net sitemizden tarafınıza sadece üye olmak istediğinizde veya sipariş verdiğinizde ve siparişinizin durumu hakkında bilgilendir için, sms ve e-mail alırsınız. Bu durumlar haricinde kampanya tanıtım, kutlama vb durumlar için kesinlikle tarafınıza e-mail veya sms gönderilmez.

Çerezler

Çerezler, Web Sitemiz ve Mobil Uygulamamız üzerinden sizin tarayıcılarınıza gönderdiği bilgi işaretleridir ve bunlar yalnızca Web Sitemiz ve Mobil Uygulamamıza giriş yaptığınızda kullanılır. Web Sitemiz ve Mobil Uygulamamızın kullanımını daha iyi anlayabilmeniz için kullanılan özel bir tanımlayıcı içeren çerezleri sizin web tarayıcılarınıza gönderirler, böylece kullanıcıların Web Sitemizin ve Mobil Uygulamamızın hangi alanlarını kullanmayı tercih ettiklerini (ör: bu alanlara giren ziyaretçi sayısı esasına göre) anlayabiliriz. Çerezler genel olarak kişisel veri içermese de kendinizle ilgili bize açıkladığınız bilgiler olması durumunda onlarla ilişkilendirilmesi söz konusu olabilir.

Yerleştirdiğimiz bu çerezleri yalnızca fotopix.net kullanabilir; fotopix.net diğer tarafların çerezlerine erişemez veya bunları okuyamaz. Ayrıca, fotopix.net çerezleri site içindeki dolaşım ve trafik eğilimlerini izlemek için de toplu olarak kullanabilir. Bu toplu ve anonim bilgiler fotopix.net’e Web Sitemizin ve Mobil Uygulamamızın içeriğini geliştirme olanağı tanıyacak ve belki de ortaklarla ya da diğer üçüncü taraflarla paylaşılabilecektir.

Eğer Web Sitemize ve Mobil Uygulamamıza kayıtlı bir kullanıcı iseniz (başka bir anlatımla “Üye”), fotopix.net'de oturum açtığınız zaman size tarayıcınız tarafından saklanan ve tanımlayıcılarınızı içeren bir çerez gönderebilir. Bu tür bir çerez sizi tanımlamak için kullanılır ve hesabınızı görüntüleyebilmek ve yönetebilmek gibi sadece kayıtlı kullanıcılara özel olan alanlara erişebilmenizi sağlar.

Eğer sadece göz atmak istiyorsanız, Web Sitemiz ve Mobil Uygulamamız üzerinden gelen çerezleri kabul etmek zorunda değilsiniz. Ancak, kaydolmaya ve Web Sitemiz ve Mobil Uygulamamızın özel alanlarına erişmeye karar verirseniz ve tarayıcınızı çerezleri kabul etmemek üzere ayarlamışsanız, tarafınıza sunulacak hizmetin aksamaması için tarayıcınızı fotopix.net’in size gönderdiği çerezleri kabul edecek şekilde yeniden ayarlamalısınız.

Piksel Etiketleri

Web Sitemiz ve Mobil Uygulamamızdaki etkinliği ve/veya trafiği ölçebilmek için Web Sitemiz ve Mobil Uygulamamız, çerezlerle birlikte “piksel etiketleri” kullanabilir. Bir piksel etiketi bir tür web sayfası grafiği olup, 1x1 piksel büyüklüğünde olduğu için genellikle görünmezdir. Bu etiketler Web Sitemizi ve Mobil Uygulamamızı ziyaret eden kullanıcı sayısını takip eder ve bunların Web Sitemiz ve Mobil Uygulamamız içerisindeki gezintilerini izler. Örneğin, Web Sitemiz ve Mobil Uygulamamızı kullanan üyelerimizin hangi sayfalarını ziyaret ettiğini istatistiksel olarak saymak istediğimizde bu etiketi kullanabiliriz.

Piksel etiketleri teknolojisini herhangi bir kişisel veri alabilmek için kullanılmamaktadır.

Bazen hangi e-posta iletilerinin açıldığının ve e-posta iletilerine göre bir eylem yapılıp yapılmadığının tespiti için piksel etiketlerini gönderdiğimiz (ya da bizim adımıza gönderilen) HTML formatındaki e-posta iletilerimize koyarız. Bazı piksel etiketlerini ilgili çerezini iptal etmek suretiyle kullanılamaz duruma getirebilirsiniz.

IP Adresleri

Bir İnternet Protokol (IP) adresi, genellikle İnternet Hizmet Sağlayıcınızın İnternete bağlandığınız zaman cihazınıza otomatik olarak tahsis ettiği bir numaradır. Diğer İnternet siteleri gibi, fotopix.net de ziyaretçi sayısı ve site kullanımı bilgilerini topluca analiz etmek için IP adresleri toplamaktadır. IP adresinizin vermiş olduğunuz kişisel verilerle bir bağlantısı yoktur. Ancak fotopix.net, düzenleme gereklilikleri uyarınca, Web Sitemizi ve Mobil Uygulamamızı, hizmetlerimizi ya da müşterilerimizi, üyelerimizi veya Web Sitesi ve Mobil Uygulama ziyaretçilerimizi tehdit eden bireyleri tespit etmek amacıyla IP adreslerini kullanma hakkını saklı tutar.

Tıklama Akışı

“Tıklama akışı” ya da “tıklama akışı verileri” bir kullanıcının ziyaret ettiği web sayfalarını yansıtır ve daha da önemlisi, kullanıcının bir web sayfasından diğerine geçmesini sağlayan durumu ya da trafik şablonunu gösterir. fotopix.net, bu gibi bilgileri yalnızca Web Sitemiz ve Mobil Uygulamamız içinde izlemekte olup; özellikle fotopix.net web sayfaları dışındaki tıklama akışı eylemlerini izlememektedir.

Tıklama akışı verileri kullanıcı hakkında herhangi bir kişisel veri içermez ve açıklamaz, ayrıca bu verileri sizin sağlamış olduğunuz kişisel verilerle karşılaştırmayız.

Kişisel verilerinizin Şirketimiz tarafından toplama yöntemine ilişkin ayrıntılı açıklamalarımızı ve detaylı bilgiyi, www.fotopix.net adresinde “Bilgi” bölümünde (altta)  bulabilirsiniz.

KVK Kanunu Kapsamında Veri Sahibi Olarak Haklarınız

Kişisel veri sahibi olarak Kanun’un 11. maddesi uyarınca aşağıdaki haklara sahip olduğunuzu bildiririz:

Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, Kanun’a ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkması durumunda buna itiraz etme

Tüm taleplerinizi info[at]fotopix.net e-mail adresine yazmanız yeterlidir. Talepleriniz 15 gün içerisinde sonuçlandırılacaktır.